Congrés Internacional sobre les llengües nacionals europees en l'àmbit de l'educació. "Gramàtiques, textos escolars i actituds lingüístiques (Europa segles XVIII i XIX)"

Data de publicació:
png_20220208_142918_0000.png-690438
png_20220208_142918_0000.png-690438

Edifici Sa Riera 

La setmana passada es va celebrar el "Congrés Internacional sobre les llengües nacionals europees a l'àmbit de l'educació. Gramàtiques, textos escolars i actituds lingüístiques (Europa segles XVIII i XIX)" que va reunir a l'edifici de Sa Riera durant dos dies a experts en lingüística, sociolingüística, història de l'educació i l'ensenyament i didàctica de les llengües.

Aquest congrés s'inscriu al Projecte de Recerca 'Les gramàtiques bilingües i trilingües, llur vinculació amb Europa. L'ensenyament a Mallorca i Menorca als segles XVIII i XIX' (PRD2018/3), cofinançat parcialment per la comunitat autònoma de les Illes Balears, a través de la Direcció General de Política Universitària i Recerca, amb fons de la Llei de l' impost sobre estades turístiques ITS 2017-006 (PRD2018/03).

La inauguració del congrés va anar a càrrec del Rector de la UIB, el doctor Jaume Carot; el director de l'Institut d'Estudis Hispànics en la Modernitat, el doctor Jaume Garau, i la directora del congrés, la doctora Rosa Calafat. Seguidament, va tenir lloc la ponència inaugural impartida pel Dr. Henri Boyer, professor emèrit de la Universitat de Montpeller 3. El punt final del Congrés el va donar el Dr. Bernat Sureda, catedràtic de la Universitat de les Illes Balears i investigador principal del Grup d´Estudis d´Història de l´Educació (GEDHE) d'aquesta universitat.

Ha estat una experiència enriquidora, en què hem après, debatut i compartit amb grans professionals. Només podem agrair-los que ens hagin donat a conèixer les seves investigacions i treballs, esperant que aquesta sigui la primera de futures col·laboracions.

Per a tots aquells interessats en conèixer quins temes es van tractar durant el congrés, està disponible al següent enllaç el llibre que conté els resums de les intervencions de tots els participants. Així mateix, bona part de les conferències es publicaran properament en un monogràfic a la revista Cauriensia. Revista Anual de Ciencias Eclesiásticas, on podreu ampliar i aprofundir en les diferents qüestions que es van tractar durant aquesta reunió d'especialistes.

Vídeo CILNEAE a les notícies d'IB3